Samen tegen racisme & fascisme: al onze activiteiten op een rij

Best bondgenoot,

Het is nog anderhalve week tot de Internationale Dag tegen Racisme. In dit mailtje alles wat je moet weten over onze activiteiten, de stand van onze demonstratie & hoe jij kunt bijdragen:

Onze activiteiten

  • gisterenavond ging onze week tegen racisme van start die we samen met het Pakhuis de Zwijger organiseren! Alle bijeenkomsten zijn online te volgen en opgeven hiervoor kan via de website.
  • in de komende weken gaat onze nieuwe website online! Veel actiegroepen die tegen racisme strijden zullen hierop met hun website genoemd worden. Check de site na 20 maart. Staat jullie organisatie er nog niet bij? Stuur ons een mail en we brengen dit in orde.

Demonstratie

  • meer dan zeventig organisaties steunen de oproep voor ons protest Samen tegen racisme en fascisme! Vandaag hebben we de oproeptekst op onze website gepubliceerd. Wil je helpen mobiliseren? De flyer voor het protest is hier te downloaden, het facebook event staat hier.
  • als Comité maken wij ons hard voor het demonstratierecht. Gemeente Amsterdam heeft aangegeven ons uit het centrum te willen weren. Hier leggen wij ons niet zomaar bij neer. Zo publiceerden wij vorige week deze verklaring hierover samen met de Amsterdamse klimaatbeweging. We beraden ons over vervolgstappen en houden jullie op de hoogte.
  • de afgelopen jaren is de demonstratie altijd aangevallen door extreemrechts. Zij proberen altijd verschillende organisaties tegen elkaar uit te spelen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Heb je vragen over hoe je hier als organisatie mee om kan gaan? Neem contact met ons op! De Goede Zaak lanceerde hiervoor ook de website Eerste hulp bij online haat.

Dit is hoe jij ons kunt steunen

  • verspreid onze boodschap in je netwerk. Via onze social media (Insta, FacebookTwitter) kanalen zullen we de komende weken stilstaan bij onze publicaties, bijeenkomsten en het protest. Help ons een breder publiek te vinden voor antiracisme en antifascisme!
  • voor de dag van het protest zelf zijn wij nog op zoek naar hulp. Wij zoeken oa. mensen die kunnen helpen met de opbouw van het podium en met sfeerbeheer tijdens de actie. Laat het ons weten als er mensen uit je netwerk een rol kunnen spelen hierin!
  • wij zijn nog op zoek naar financiële steun voor onze demonstratie. We vragen iedereen om naar draagkracht een bijdrage te doen. Bijdrages kunnen overgemaakt worden naar NL93 INGB 0007 9480 78, tnv Emcemo ovv ‘antiracismedemonstratie’.

Dit was het voor nu. Laat ons vooral weten als er verder nog vragen zijn!

Download flyer